7 Minuni ale Lumii Antice

7 Minuni ale Lumii Antice - Colosul din Rodos
“Cele 7 Minuni ale Lumii” (sau “Cele 7 Minuni ale Lumii Antice“) este o lista celebra a 7 constructii remarcabile din Antichitate. Aceasta lista a cunoscut mai multe versiuni, care se bazau pe ghidurile de calatorie ale elenilor din Grecia Antica, care vroiau sa viziteze cele mai cunoscute destinatii din acea perioada.

Cele 7 Minuni ale Lumii Antice – Istoric

Dupa ce Alexandru cel Mare a cucerit aproape toata lumea (in secolul 4 i.Hr.), grecii au putut sa viziteze civilizatiile egiptene, persane si babiloniene.
Cititi in intregime articolul pe ArtaCunoasterii.Ro: 7 Minuni ale Lumii Antice
Acesti turisti au fost profund impresionati de constructiile din acele zone, astfel ca au alcatuit la intoarcere liste cu ceea ce au vazut in calatoriile lor. In loc de “minuni“, cum le spunem noi azi, grecii numeau obiectivele turistice din aceste liste “lucruri ce trebuie vazute” sau “must-sees“.
Cea mai veche versiune cunoscuta a listei ii apartine epigramistului grec Antipater din Sidon si a fost elaborata in secolul 2 i.Hr.; aceasta lista cuprindea numele a 7 cladiri din zona mediteraneana si din Orientul Mijlociu, acestea fiind singurele zone cunoscute de grecii din antichitate. Toate edificiile din aceasta lista erau constructii antropice (i.e. realizate de om) – destinatiile naturale nu erau incluse, deoarece nu erau atat de apreciate.
Cititi in intregime articolul pe ArtaCunoasterii.Ro: 7 Minuni ale Lumii Antice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu